domingo, 24 de febrero de 2019

LA POLÍTICA MONETÀRIA

Hola!.
Seguim avançant en la comprensió del funcionament del BCE. Avui anem a definir la política monetària. Sabrem respondre el que és i també el que coneixem habitualment com a preu dels diners.
Entre aquesta sessió i la següent estudiarem com pot implementar el BCE aquesta política monetària, és a dir, com la durà a terme.
És molt fàcil, el BCE farà servir uns instruments monetaris per injectar o drenar liquidesa al sistema financer.
Finalment reflexionarem si és bo o no pujar els tipus d'interès.
 La política monetària és el conjunt de mesures que les autoritats econòmiques utilitzen per controlar els canvis en la quantitat dels diners o en el preu dels diners, també anomenat tipus d'interès, per tal d'aconseguir determinats objectius macroeconòmics.
El preu dels diners o tipus d'interès és el cost dels diners en els mercats financers.
L'objectiu últim de la política monetària del BCE és l'estabilitat de preus, però això no vol dir que tots els bancs centrals tinguen el mateix objectiu. Per exemple, la Reserva Federal que és el Banc Central dels Estats Units, com a objectiu últim el creixement econòmic.
Com pot el BCE aconseguir l'estabilitat de preus?. 
Doncs pot fer-ho mitjançant la quantitat dels diners que hi ha en circulació en el sistema financer i el tipus d'interés.
I farà servir per a això uns instruments financers:
les facilitats permanents, les operacions de mercat obert i els coeficients de reserva, que veurem en la següent sessió.
Fins prompte!.


Banc Central Europeu
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario